آیا طلاق عاطفی درمان دارد؟ چطور همه چیز را از نو بسازیم؟
نوشته شده توسط : الو مشاور

 

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفي اولين مرحله در فرايند طلاق است و بيانگر رابطه زناشويي رو به زوالي است كه احساس بيگانگي جايگزين آن مي شود.زن و شوهر اگر چه ممكن است با هم بودن را مانند يك گروه اجتماعي ادامه دهند، اما جاذبه و اعتماد آن ها نسبت به يكديگر از بين رفته است. طلاق عاطفي به عنوان انتخابي نفرت انگيز بين تسليم و نفرت از خود و تسلط و نفرت از خود تجربه مي شود، كه در آن هر يك از زن و شوهر، به دليل احساس غمگيني و نا اميدي، ديگري را آزار می دهند.

طلاق عاطفي متضمن فقدان اعتماد، احترام و محبت به يكديگر است؛ همسران به جاي حمايت از همديگر در جهت آزار وناكامي و تنزل عزت نفس يكديگر عمل مي نمايند، و هر يك به دنبال يافتن دليلي براي اثبات عيب و كوتاهي و طرد ديگري هستند.طلاق عاطفي، فاصله عاطفي مشخص و آشكار ميان همسراني است كه هر دو ناپخته هستند، هر چند يكي از آن ها ممكن است اين ناپختگي را تأييد كند و ديگري با ابزار اعمال مسئولانه مفرط، چنين چیزی را انکار می کنند.

 
 

علل طلاق عاطفی در میان زوجین

رسيدن به مرحلة طلاق عاطفي (به رغم اينكه بسياري از ايـن زوجـين زنـدگي خـود را بـاعشق و علاقه شروع ميكنند) ميتواند علل مختلفي داشته باشد از جمله:

  1. كار و اشـتغال بـيش از حد
  2. مشـكلات اقتصـادي و مـالي
  3. اخـتلاف در زمينـة مسـائل زناشـويي و جنسـي
  4. داشـتن زمينه هاي متفاوت فرهنگي و تربيتي
  5. داشتن سرگرمي هاي متفاوت و عدم توافق بـر سـر نحـوه گذراندن اوقات فراغت
  6. برخي ويژگي هاي شخصيتي مانند خودخواهي هـا، زيـاده خـواهي هـا،غرور و لجبازي ها، تنوع طلبي ها، اعتماد به نفـس و عـزّت نفـس پـايين
  7. نارضایتی از تصویر بدنی
 
 

آیا طلاق عاطفی درمان دارد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله قطعا درمان دارد و بسته به علت بوجود آمدن طلاق عاطفی می بایست درمان مناسب را به کار ببریم.

معمولا زوج درمانگرها و خانواده درمانگرها با استفاده از روش های تشخیصی ، مانند مصاحبه و آزمون ها به علت پی می برند و متناسب با آن درمان مناسب را پیدا می کنند.یکی از درمان های رایجی که زوج درمانگرها از آن استفاده می کنند واقعیت درمانی است :واقعیت درمانی تعارض زناشویی را ناشی از ناهماهنگی زن و شوهر در نوع نیازها و روش ارضای آن ،خودمحوری ،اختلاف در خواسته ها ،طرحواره های رفتاری و رفتارهای غیر مسولانه نسبت به ازدواج و. ارتباط زناشویی می داند.تعارض در خانواده نشانگر آن است که دنیای کیفی اعضای آن با یکدیگر ناهماهنگ است و حداقل یکی از اعضای خانواده در تلاش است که اعضای دیگر آن با او هماهنگ شوند.طبق این نوع درمان اگر ارتباط زناشویی ناموفق داریم باید دقت کنیم و ببینیم که چه کاری می توانیم انجام دهیم که ارتباط مارا بهبود ببخشد نه اینکه بخواهیم رفتار دیگر اعضا را تغییر دهیم.

زیرا اعتقاد این روش این است که زمانی که دست از کنترل گری بر می داریم رفتار همسرمان نیز تغییر خواهد کرد.نحوه استفاده از این روش برای درمان طلاق عاطفی به این صورت است که ما باید رفع نیازهای اساسی همسر را در اولویت قرار دهیم و در ارضای آن ها بکوشیم ودراینجا لازم است که عادت های جدیدی را یاد بگیریم که شامل :

  • گوش سپردن : گوش دادن به فردی که پر از گله و شکایت است بدون هیچ نصیحت و پندواندرزی در خیلی از مواقع موجب آرام شدن طرف مقابل خواهد شد. حتی نیازی به ارائه راهکار به طرف مقابل نیست بلکه فقط همدردی و همدلی باطرف مقابل می تواند به او احساس راحتی و سبکی بدهد.
  • حمایت :حمایت از اهداف و آرزوهای همسر ، اصلی اساسی در زندگی است و باعث اعتماد به نفس در شریک زندگی می شود و همین امر موجب افزایش محبت و به دنبال ان افزایش رضایت از زندگی می شود.
  • احترام :بي‌شك احترام مرد نسبت به زن و احترام زن نسبت به مرد در زندگي لازم و ضروري است و صفاي زندگي به احترام متقابل است. 
  •  تشویق :تشویق باعث تقویت رفتارهای مثبت می شود و یکی از تکنیک های تغییر رفتار در علم روانشناسی است به این صورت که پس از انجام یک عمل مثبت از طرف همسر با محرک های بیرونی تقویت شوند.
  • اعتماد :اعتماد پایه و اساس زندگی است برای درک این موضوع زوجینی را در نظر بگیرید که به یکدیگر شک دارند و مدام یکدیگر را چک می کنند در این شرایط هیچ آرامشی وجود ندارد و به مرور فضای دل زدگی ،خشونت ،پرخاشگری و عصبانیت بر زندگی حاکم می شود که از آفت های زندگی محسوب می شوند.
  • پذیرش
  • گفتگوی همیشگی بر سر اختلافات .

و سعی کنیم که آن ها را جایگزین عادت های مخرب کنیم که شامل:

  • عیب جویی
  • سرزنش 
  • شکوه و گلایه
  • غرغر کردن و نق زدن
  • تهدید،تنبیه و دادن باج برای به کنترل در آوردن دیگری 

بهترین روش برای حل اختلافات زناشویی از جمله طلاق عاطفی این است که دوطرف با زبانی مهربانانه بگویند که به نظر هریک ، مشکلاتشان چگونه قابل حل است که به این گفت و گو گفت و گوی بدون باخت می گویند به صورتی که هردو برنده هستند با انجام چنین رفتارهایی باعث می شود یک زندگی شاد و طولانی مدتی داشته باشیم.و طبق تحقیقاتی که انجام شده است مشاوره مبتنی بر این نوع درمان باعث رضایت زندگی زناشویی زوجین شده است.

اما ممکن است این سوال پیش بیاید که چطو ممکن است دونفری که ارتباط آن ها از لحاظ کلامی و احساسی به حداقل رسیده است بتوانند این عادت ها را به کار ببرند ؟در اینجا لازم است بگوییم که درصورتی که دونفر تمایلی به بهبود رابطه کنونی خود داشته باشند همین اعلام علاقه مندی باعث می شود که انگیزه ی لازم را برای تغییر پیدا کنند اما درصورت عدم تمایل می بایست به زوج درمانگر یا خانواده درمانگر مراجعه کنند که زوج درمانگر با یک برنامه منظم بتواند آن ها راهنمایی کند.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آیا طلاق عاطفی درمان دارد؟ چطور همه چیز را از نو بسازیم؟

با مشاوران گروه الومشاوره از تلفن ثابت بدون کد و صفر با شماره زیر تماس بگیرید

9099072958

پاسخگویی از 9 صبح تا 9 شب حتی ایام تعطیل

 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

 

منبع:آیا طلاق عاطفی درمان دارد؟ چطور همه چیز را از نو بسازیم؟

خودارضایی و عوارض و پیامدهای آن - سن ازدواج - عزت نفس وخودبینی وراهکارههای تقویت آن - وسواس و راهکارهای مقابله - مشاوره روانشناسی تلفنی - 

 




:: برچسب‌ها: اختلافات زناشویی , طلاق عاطفی , درمان طلاق عاطفی , ,
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 مرداد 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: