معرفی رشته مهندسی عمران
نوشته شده توسط : الو مشاور

معرفی رشته مهندسی عمران

مهندسی عمران رشته‌ای است که هدف آن تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در پروژه‌های مختلف عمرانی در زمینه‌های ساختمان‌سازی ، راه‌سازی ، پل‌سازی ، بلند مرتبه‌سازی ، سازه‌ها و بناهای آبی ، جمع‌آوری و دفع فاضلاب ، محیط زیست و غیره مسئولیت طراحی ، محاسبه ، اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرند. مهندسی عمران از جمله رشته‌هایی است که بیانگر کاربرد علم در ایجاد سازندگی و عمران است.

یعنی هرچیزی که به آبادی یک کشور باز می‌گردد ، مانند: سد ، فرودگاه ، جاده ، برج ، تونل ، دکل‌های مخابراتی ، ساختمان‌های مقاوم در برابر زمین‌لرزه ، سیل و آتش و نیروگاه‌های برق و مصالح سبک ، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز و در نهایت حفظ محیط زیست ، در حیطه کار مهندس عمران قرار می‌گیرد. برای آغاز تمامی پروژه‌های عمرانی به یک مهندس کارآمد عمران نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبه‌های فنی و اجرایی ، اقتصادی نیز عمل کند. چون اقتصادی بودن ، یک اصل در مهندسی عمران است.

 
 

توانایی های لازم برای ورود به رشته مهندسی عمران

یک مهندس عمران باید بسیار اجتماعی و دارای توان ایجاد ارتباط با جمله سایرین باشد چون رشته مهندسی عمران یک رشته گروهی است. یعنی متخصص عمران در محیط کار خود با اقشار مختلف جامعه از جامعه کارگران ، تکنسین‌ ها و مهندسان رشته‌ های دیگر سر و کار دارد و باید با همه این افراد ارتباط خوبی برقرار کند تا بتواند شاهد پیشرفت و موفقیت کارش باشد.

پیشنهاد میشود این مطلب را هم مطالعه کنید:   معرفی زیر گروه های رشته ریاضی

با توجه به کمیت و کیفیت درسی که در این رشته ارائه می‌گردد ، داوطلب باید از توان و دانش برتر در زمینه‌های ریاضی و فیزیک برخوردار باشد. همچنین توان جسمی ، قدرت تجزیه و تحلیل ، قدرت تجسم و دقت کافی در بسیاری از مسایل را داشته باشد.

رشته مهندسی عمران دارای دو بعد اجرایی و نظری و آزمایشگاهی است. در این میان عده‌ای از مهندسین جذب کارهای اجرایی می‌شوند که در این صورت باید آمادگی کار در کارگاه های داخل و خارج شهر را داشته باشند یعنی برای برنامه‌ریزی و سروکار داشتن با اقشار مختلف مردم آماده باشند و عده‌ای نیز جذب بعد نظری و آزمایشگاهی مهندسی می‌شوند که این عده نیز باید آمادگی کارهای محاسباتی ، دفتری و آزمایشگاهی را داشته باشند.

 
 

وظایف یک مهندس عمران چیست؟

محاسبه و اجرای سازه‌های مختلف مانند ساختمان ها اعم از مسکونی ، اداری و صنعتی با سیستم‌های سازه‌ای مختلف مانند آجری ، بتنی و فولادی و نیز طرح و اجرای سدها ، پل ها ، حفر تونل ها ، راه ها و سازه‌های آبی و زیر زمینی به طوری که در شرایط معمولی پایدار و در مواقع بحرانی مانند زلزله آسیب‌پذیری آن به حدی باشد که در ارائه خدمات از پیش تعیین شده دچار نقصان نگردد. به عبارت ساده تر مهندس عمران در هنگام طراحی هر سازه سعی در ایجاد تعادل میان سه عامل ایمنی ، زیبایی و مقرون به‌صرفه بودن را دارد.

 
 

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران

چنانچه علاقه مند به تحصیل در رشته مهندسی عمران هستید در رابطه با تحصیل در مقاطع بالاتر در این رشته لازم است به اطلاعتان برسانیم که امکان تحصیل در رشته مهندسی عمران تا مقطع دکتری برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد و در حال حاضر شاهد تدریس این رشته در دانشگاه های تراز اول هستیم. فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش هایی از جمله سازه ، سازه‌های هیدرولیکی ، سازه‌های دریایی ، مهندسی مدیریت ساخت ، مهندسی برنامه‌ریزی حمل و نقل ، مهندسی زلزله ، راه و ترابری ، مکانیک خاک و پی ، مهندسی آب ، مهندسی نقشه‌برداری فتوگرافی و مهندسی محیط زیست ادامه تحصیل دهند.

در رابطه با تحصیل در رشته مهندسی عمران در مقطع دکتری نیز لازم است بدانید که دانشجویان می بایست با افزایش اطلاعات خود ، در یک زمینه تخصصی تر میزان قدرت و توان خود را برای انجام کارهای تحقیقاتی و توسعه مرزهای دانش و رفع مشکلات علمی و اجرایی از طریق پژوهش افزایش دهند تا بتوانند در این مقطع موفق شوند.

 
 

معرفی زمینه های کاری رشته مهندسی عمران

 طراحی و مشاوره:

این زمینه کاری ، شامل طرح یا مشورت در طراحی یک پروژه است. همان طور که به نظر می رسد ، این نوع زمینه‌کاری به تجربه زیاد و مفید و همچنین به تخصص کافی نیاز دارد و معمولا این وظیفه بر عهده متخصصین مجرب است. کسی که چنین وظیفه‌ای به عهده می گیرد ، عمدتا با فعالیت های دفتری و کار با نقشه‌های مختلف سر و کار خواهد داشت.

پیشنهاد میشود این مطلب را هم مطالعه کنید:   ثبت نام بدون کنکور دانشگاه پیام نور مبارکه 98 – 99

 پیمانکاری و اجرا:

این وظیفه به سختی وظیفه مشاوره نیست و آن تخصص لازم را ندارد یک مجری ، طرح و نقشه در نظر گرفته شده برای کنترل پروژه دریافت می کند و فقط وظیفه‌اش این خواهد بود که طرح را به خوبی اجرا کند. البته اکثر مشکلات سازنده‌ای در همین بخش است ، چرا که ممکن است نقشه‌های بسیار خوبی طراحی شود و سازه‌ها از نظر طراحی بدون عیب و نقص باشند ، اما کار در اجرا به درستی انجام نگیرد. به همین جهت سازه‌های ساخته شده معمولا بی عیب و نقص است.

 نظارت:

مهندس ناظر وظیفه دارد از طرف کارفرما ، نظارت بر حسن انجام کارها را بر عهده بگیرد و همچنین وظیفه هماهنگی بین کار‌ها و افراد مختلف را به انجام برساند.

 
 

وضعیت نیاز کشور به رشته مهندسی عمران

زمانی که کسی صحبت از سازندگی می‌کند اولین چیزی که به ذهن هر کس می‌رسد پل ، سد ، کارخانه و کارگاه است که ساخت بنای همه این ها بر عهده مهندسین عمران است. به همین دلیل فرصت‌های شغلی این رشته در همه جای دنیا بسیار زیاد است. در کشور ما نیز که فعالیت‌های عمرانی ۳۰ تا ۴۰ درصد کل بودجه کشور را به خود اختصاص می‌دهد ، بازار کار یک مهندس عمران از مهندسین رشته‌های دیگر بیشتر است. به ویژه این که کشور ما بعد از انقلاب در زمینه مهندسی عمران رشد زیادی داشته است. با توجه به روند رو به رشد ساخت و ساز بناهای شهری در ایران و احتیاج به مسکن و ساختمان به نظر می‌رسد بازار کار این رشته همچنان پویا و پرتحرک باشد.

پیشنهاد میشود این مطلب را هم مطالعه کنید:   بازار کار رشته مهندسی شیمی

چنانچه بعد از مطالعه کامل این مقاله سوالاتی در مورد “معرفی رشته مهندسی عمران” برایتان پیش آمد می توانید با مرکز الو مشاوره تماس گرفته و از راهنمایی های لازم بهره مند گردید. در صورت تماسل سایر مطالب تحصیلی ما را نیز مطالعه نمایید:

معرفی رشته مهندسی پزشکی
معرفی رشته مهندسی صنایع
معرفی رشته مددکاری اجتماعی
معرفی رشته مدیریت کسب و کار

 

 

در صورتی که در حین و یا پس از مطالعه مطلب زیر در خصوص

"معرفی رشته مهندسی عمران"

نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه یا موضوعات دیگر دارید، میتوانید با مرکز الومشاوره تماس بگیرید. تا سوالات و ابهامات شما به طور کامل برطرف شوند

۹۰۹۹۰۷۲۹۵۸

تماس فقط از تلفن ثابت بدون کد و صفر

مشاورین متخصص ما همه روزه (حتی جمعه و ایام تعطیل) از ساعت ۹ صبح الی ۱۲ شب آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما میباشند

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

 

منبع:معرفی رشته مهندسی عمران

معرفی رشته تكنسين پروتزهای دندانی-معرفی رشته مدیریت بازرگانی-معرفی رشته مهندسی نفت-معرفی رشته مهندسی فناوری اطلاعات (IT)-معرفی رشته امور گمرکی-معرفی رشته مهندسی برق-معرفی دانشگاه شاهد-معرفی رشته مهندسی عمران-معرفی رشته مهندسی سیستم-معرفی رشته کاردانی فنی عملیات پتروشیمی-معرفی رشته مهندسی معماری-معرفی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی-معرفی دانشگاه صنعتی اصفهان-معرفی رشته مهندسی مکانیک-




:: برچسب‌ها: معرفی رشته , انتخاب رشته , مهندسی عمران , ,
:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 دی 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: